Resultaten Onderzoek 2023 – Waarde van Ondernemerscoaching

Het onderzoek van Clear-Path uitgevoerd in oktober/november 2023 onder Europese bedrijven onthult diverse meningen ten opzichte van ondernemerscoaching / business coaching, wat zowel uitdagingen als kansen aangeeft in verbetering en betrokkenheid bij externe consultancy.

Clear-Path heeft in de maanden oktober/november 2023 een enquête uitgevoerd onder Europese bedrijven en waardevolle inzichten verkregen in hun huidige groeitrajecten en de perceptie over de rol van ondernemerscoaches / business coaches. Hier is een gedetailleerder overzicht van de bevindingen van de enquête:

Huidige Groei en Prestaties:

25% van de respondenten gaf aan ontevreden te zijn met hun huidige prestaties en groei. Dit wijst erop dat een aanzienlijk deel van de bedrijven uitdagingen ondervindt en op zoek is naar verbetermogelijkheden.

30% van de respondenten meldde redelijk tevreden te zijn met hun huidige prestaties en groei. Hoewel ze niet ontevreden zijn, is er ruimte voor verbetering en optimalisatie in hun bedrijfsvoering.

45% van de respondenten is tevreden met hun huidige prestaties en groei. Deze groep vertegenwoordigt bedrijven die over het algemeen tevreden zijn met hun huidige traject en waarschijnlijk goed presteren in hun respectievelijke industrieën.

Betrokkenheid met Ondernemers Coaches:

45% van de respondenten heeft samengewerkt met een ondernemerscoach of consultant. Dit toont aan dat bijna de helft van de onderzochte bedrijven de potentiële voordelen van samenwerking met externe experts, om hun prestaties en groei te verbeteren, heeft erkend.

55% van de respondenten heeft niet gewerkt met een ondernemerscoach of consultant. Hoewel meer dan de helft deze weg nog niet heeft verkend, geeft dit aan dat er nog steeds een aanzienlijke markt is voor diensten op het gebied van ondernemerscoaching / businesscoaching.

Waarde van Ondernemers Coaching:

30% van de respondenten vond het werken met een ondernemerscoach of consultant waardevol. Dit suggereert dat een aanzienlijk deel van degenen die met ondernemerscoaches hebben samengewerkt, positieve resultaten en toegevoegde waarde hebben ervaren.

20% van de respondenten vond het werken met een ondernemerscoach of consultant niet waardevol. Voor deze groep kunnen er uitdagingen of hiaten zijn geweest in hun coachingervaringen die niet aan hun verwachtingen voldeden.

50% van de respondenten vond het werken met een ondernemerscoach of consultant enigszins waardevol. Deze middenweg geeft aan dat veel bedrijven potentieel zien in ondernemerscoaching, maar mogelijk verschillende mate van tevredenheid hebben met de resultaten.

Openheid voor Feedback en Begeleiding:

20% van de respondenten staat niet open voor het ontvangen van constructieve feedback en begeleiding van een ondernemerscoach of consultant. Dit segment is mogelijk minder ontvankelijk voor externe input en heeft mogelijk op maat gemaakte benaderingen nodig om effectief betrokken te raken.

40% van de respondenten staat open voor het ontvangen van constructieve feedback en begeleiding. Deze groep is bereid coachingmogelijkheden te verkennen en erkent de voordelen van externe perspectieven.

40% van de respondenten staat zeer open voor het ontvangen van constructieve feedback en begeleiding. Deze zeer ontvankelijke groep is waarschijnlijk proactief in het zoeken naar coachingondersteuning en actief in het implementeren van aanbevelingen.

Conclusie, deze enquêteresultaten benadrukken de diversiteit van perspectieven binnen Europese bedrijven met betrekking tot hun groei, betrokkenheid bij ondernemerscoaches en de waargenomen waarde van coachingsrelaties. Het benadrukt het potentieel voor ondernemerscoaches om de behoeften van bedrijven die hun prestaties willen verbeteren en effectief uitdagingen willen aangaan, aan te pakken.

Door gebruik te maken van de expertise van ervaren ondernemerscoaches kan waardevolle begeleiding worden geboden bij het aanpakken van zakelijke uitdagingen, het verbeteren van prestaties en het bereiken van groeidoelstellingen. Voor gepersonaliseerde ondernemerscoachingondersteuning, lees meer over wat Clear-Path kan bieden op het gebied van Ondernemerscoaching.